İstanbul Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Türkiye'nin en kalabalık şehri olan İstanbul, dört mevsim ayrı bir güzeliğe sahiptir.
İstanbul'da nerede kalınır?
Dedik ya Türkiye'nin en kalabalık şehri diye istediğiniz bölgede istediğiniz fiyata kalacak yer bulmak mümkün. O yüzden tavsiyem gezilecek yerlerinizi iyi belirleyip buna uygun olarak kalacak yerinizi bütçenize uygun olarak seçmenizdir.
İstanbul'da nereler gezilir?
Ortaköy
Neo Barok tarzında inşa edilen Büyük Mecidiye Cami halk arasındaki adıyla Ortaköy cami 1853 yılında Sultan Abdülmecit tarafından yaptırılmıştır.

Ortaköy Cami - Beşiktaş, İstanbul
Haydarpaşa
Bağdat demiryolunun başlangıcı konumunda olan ve yapımına II. Abdülhamit döneminde başlanan Haydarpaşa garı ve limanı 1908 yılında yürürlüğe girmiştir.

Haydarpaşa Limanı - Kadıköy, İstanbul
Kapalı Çarşı (Grand Bazaar)
1460 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından inşa ettirilen Kapalı Çarşı, özellikte altın, giyim, süs eşyası ticaretinin önemli merkezlerindendir.
Ulaşım olarak merkezi bir yerde bulunan Kapalı Çarşıya İstanbul'un birçok yerinden metro, otobüs, tramvay ile ulaşmak mümkündür. Dileyenler uygun fiyatlı otellerle konaklama imkanına da sahip olabilir.

Kapalı Çarşı - Fatih, İstanbul
Eminönü
Eminönü, Fatih ilçesine bağlı küçük bir semttir. Haliç'in hemen kıyısında bulunan bu semt özellikle balık ekmeği, turşusu ile meşhurdur.
Yine hemen sahil kenarında bulunan vapurlar ile İstanbul'un Kadıköy, Üsküdar ilçelerine geçebilir, yaklaşık 1 saat süren Boğaz turlarına katılabilir veya Adalara gidebilirsiniz.

Eminönü - Fatih, İstanbul
İstanbul'da ne yenir?
Bu soru için verilecek en net cevap yine sizde. Neden mi? Çünkü İstanbul'a özgü tek bir lezzet söz konusu değil. Ancak en meşhur sokak lezzetleri Eminönünde balık, Ortaköy'de kumpir yemek, Akşam tablacılarda satılan kokereçten denemek sayılabilir.
Ayrıca yöresel lezzetleri daha yakından tanımak isteyenler için kapalı çarşı ve mısır çarşısındaki dükkanları ziyaret etmelerini de mutlaka öneririm.
